Multimedia

Multimediaa

Ensimmäisen kerran tartuin VHS-videoon 1980-luvulla. Seuraavan kerran 2000-luvulla opiskellessani digitaalisen median maisteriksi. Vanhat videonauhat on sittemmin muutettu ajan vaatimuksia vastaavalle tasolle ja taltioitu DVD:lle tai muille tallennuslaitteille. 

Videoihin koostan alkuperäisiä videoleikkeitä, valokuvia, animaatioita, tarinoita äänitteiltä ja musiikkia taustalle. Videoeditointi ja videotuotanto ovat paljon aikaa vaativaa puuhaa. Lyhyeenkin videoleikkeeseen saa kulumaan aikaa päiväkausia. Videoeditointi ja kuvan käsittely vaativat koneelta paljon tehoja.
 

Kuvaamiani, suunnittelemiani ja editoimiani referenssivideoita: mm.

Lempeää luonnonvoimaa 

Matka Solovetskiin 

Ventus Borealis - matka Bad Kissingeniin.

Meine Kuusamo, Meine Koillismaa

Ventus Borealis - taiteilijaesittely Bad Kissingenin taidenäyttelyssä

Lukemattomia yksityisiä videoita

Tuotantoa

Videotuotanto alkoi Gradun multimediateoksesta

Liippatehtaan tarinoiden I ja II kirjojen täydentävät DVD-videot ovat myynnissä. Osien III ja IV videot ilmestyvät myöhemmmin.

Suomen suloinen suvi ja talven taika -video on saatavana matkamuistomyymälöistä ja kirjakaupasta sekä netistä www.kovasin.fi.

Ensimmäinen multimedia -CD syntyi vuonna 2001 aloittaessani Digitaalisen median maisteri-opinnot Oulun yliopistossa. Ohjaajani kehoitti tekemään siitä heti kaupallisen version. Mozart-musiikki oli liian kallis ja todella hankala ostaa ulkomailta monen mutkan kautta. Niinpä taustan musiikiksi kaupallisiin versioihin valikoitui Vivaldi. Pohjois-Suomessa sitä myytiin lähes 200 kpl. Lapin yrittäjät ehdottivat englannin ja venäjän kielisiä versioita, jotka valmistuivatkin vuosina 2002 ja 2005. Lopulta Pro Gradu-aineistona yhdistimme kaikki samalle levylle ja lisäsimme ranskan vuonna 2007-2008. Kaikkiaan "Neljä vuodenaikaa" - CD-levyä myytiin 2000 -luvulla yli 750 kappaletta.

Digigalleryn myötä seuraavaksi syntyi vuonna 2009, "Suomen suloinen suvi ja talven taika" -video, Paavo Hamusen kanssa yhteistyönä, pääosin hänen kuva- ja videoaineistostaan. Mukana on myös Jaakko Kaiston videoleikkeitä. Aineisto on rytmitetty vuoden luonnon kiertoon alkaen keväästä. Taustalla soi Jean Sibeliuksen musiikki, joka vaimenee kun luontoaiheiset runotekstini lausutaan kullakin kielellä. Kielivalintana alussa ovat suomi, englanti, saksa, ranska, venäjä tai japani. Levyä valmistettiin yli 2000 kpl. Sitä on jäljellä muutama kymmenen kappaletta.                  Tilaus email: kukovasin@gmail.com. 

Valmistuttuani vuonna 2008 ja digigalleryn perustamisen jälkeen olen ollut osallisena useissa kymmenissä asiakkaiden sisältötuotantoprojekteissa, joita ovat mm. eri juhliin tuotettavat henkilövideot ja yritysvideot. Omat dokumenttivideot ovat olleet Liippatehtaan historian kirjoja täydentäviä videoita.

Tällä hetkellä valmistan videoleikkeitä perhepiirien aineistosta yksityisiin tapahtumiin.

 

"Neljä vuodenaikaa" -CD:llä luontoaiheiset runot ja kuvat ovat sovitettuna luonnon vuoden kiertoon, Vivaldin ja Sibeliuksen taustan musiikkiin. Kesto n. 20 min. Kielet: suomi, ranska, englanti ja venäjä. Painos on loppuunmyyty.  

Olen ottanut työstettäväkseni tämän CD-aineistoni muuntamisen videopohjaiseen esitysmoodiin - ja englanninkielellä. Neuvottelen musiikin käytöstä asianosaisten tahojen kanssa. CD-levyja painettiin 750 kpl. Myyntilupa käsitti 1000 kpl. Kuva-aineisto uudistuu täysin. Tekstejä tulee myös vanhasta aineistosta, mutta myös uusia tekstejä.

Tulossa

The Four Seasons - CD, multimediateos, myytiin loppuun vuosia sitten.

Valmistelemme vähitellen päivitystä englannin kieliseen versioon.  

Kuusamon teollisuushistoria kirja ja videot ovat projekteissa etusijalla. Näinollen The Four Seasons -videon valmistumista siirretään myöhempään.

Uusimmat kommentit

29.07 | 20:41

Hei! Kyllä esi-isät kiertyvät Puolangalle ja aivan Laatokan rannoille. Palaan kuvioon. Katsotaan sukukirjoista. VL

29.07 | 10:34

Hei ! minua kiinnostaa olenko sukua, minun mummoni asui Puolangalla hänen nimensä oli Amanda Moilanen

28.04 | 08:10

Hei ! Karhunkuvaus ja -katselupalvelu. Puh. 040 187 4226 Veikko Tyni, joka oli myös meidän "oppaamme". Mekin olimme siellä kuvaamassa vieraidemme kanssa. Onnea matkaan !

28.04 | 06:39

Terve.Millon vois käydä katsoon karhuja siellä
sun kuvaupaikalla?Aikoja,ajankohta,porukan koko,hinta.T.Mika Isoaho ja Sakari Arminen

Jaa tämä sivu