9. touko, 2016

Mukaan Suomi 100-ohjelmaan !

Tervetuloa Suomi 100 -ohjelmaan! 

Valtioneuvoston kanslia on 4.5.2016 liittänyt hakijan "”Lämsä Valma" ” hankkeen "Pohjoinen ruukki  ja matkailukohteet vuosilta 1917 - 2017 -näyttely  1 - 31.8.2017 Kuusamotalossa  " Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlavuoden 2017 ohjelmaan. 

Valtioneuvoston kanslian ratkaisu perustuu hakemuksessa esitettyyn suunnitelmaan, joka arvioinnin mukaan täyttää Suomi 100 -hankehallituksen asettamat perusedellytykset Suomi 100 -ohjelmalle. Valtioneuvoston kanslia edellyttää hakemuksessa esitetyn suunnitelman toteutumista. 

Suomi 100 -ohjelmaan liitetty hanke saa käyttöönsä Suomi 100 -tunnuksen ja on osa yleistä Suomi 100 -viestintää.

- kertoo maanantaiaamun email !

.......................................................................................................................

Näyttelyn maalauksissa, valokuvissa ja multimediassa ovat esillä Liippatehtaan tehtailijat ja tehdasmiljööt eri vuosikymmeniltä. Lisäksi ikiaikaiset matkailukohteet kuten Paanajärvi ja Nuorunen ovat ikuistettuna joko naturalistisissa tai naturalistis-abstarktisissa maalauksissa. Maalauksissa  ja tiedotteissa seikkailevat myös koskikarat ja joutsenet.

Tekemistä on tulevaksi vuodeksi.

Lisäksi haaveena on saada Jyrkänkosken tehdasmiljööstä pienoismalli vitriiniin ensi vuoden elokuun suurnäyttelyyn, sisältäen Kuusamon Kovasin Oy:n liippatehdasmiljöö ja myös Vuotunki Oy:n sahamiljöö. Pienoismallin rakentaminen riippuu olevista resursseista.

Tapaamisiin hankkeen parissa !