4. marras, 2017

Kahden maan kansalaisia

On Pyhäinpäivä !

Muistelemme tästä näkyväisestä maasta muuttaneita läheisiämme. Vuosi sitten poistui keskuudestamme veljemme Asko. Luojamme kutsui hänet yllättäen luokseen. Vuosi sitten näin unessa hänen poismenonsa yhteydessa myös edesmenneet äitimme ja isämme. Luojamme yksin tietää, mikä milloinkin itse kullekin on parasta.

Olemme kahden maan kansalaisia. Jokainen kristitty, joka uskoo Luojaansa, Jumalaan ja Jeesukseen,  on kahden maan kansalainen. Tästä katoavasta maailmasta muuttaminen toiseen katoamattomaan maailmaan on monille helpotus. Muistan isämme tilannetta lähes viisikymmentä vuotta sitten ja äitimme lähtöä 15 vuotta sitten. Molemmat olivat hyvin sairaita ja väsyneitä. Vaikka ikävä niin usein valtaa, ymmärrän että ne hetket olivat varmasti oikeita.

Toivotan voimia kaikille, jotka kärsivät ja myös heidän läheisilleen, jotka voimattomina katsovat  läheistensä viimeisiä kärsimyksiä. Ajatelkaamme, että tämä ero on vain väliaikainen. Vaikka läheisemme poistuu näkyvistä, jää hän asumaan sydämiimme - aina jälleennäkemiseemme.