4. joulu, 2017

Suomalainen ruoka Singaporessa

Suomalainen ja aasialainen ruoka on ollut tietysti koko ajan tapetilla. Ovathan ne niin erilaisia. Eilen laitoimme karjalanpaistia, kuusamolaisia muikkuja ja kylmäsavuporon ympärille Jarnon kanssa kattauksen.  Jarno osti kokonaisen lohen. Yksi file graavisuolattiin, jollaista lohen käsittelymuotoa täältä ei löydy. Saimme paikallisia vierailta testaamaan. Kaikki söivät kaikkea  ja kohtuullisen "paljon".  

Tässä on esillä eilen avatun kuusamolaisen savumuikkupurkin loppu, ruisleipää, omatekoisia kampatorttuja, ja kokonaisen lohen ruodoista yms. on tulossa nyt "supisuomalainen" lohikeitto. 

Täällä ruoka kulttuuri on todella toisenlainen. Ihmiset käyvät paljon ulkona syömässä. Ja päivällinen/illallinen nautitaan hyvin myöhään illan viiletessä.

Aikaero on kuusi tuntia, mutta ruokailutottumukset ovat täydellisen erilaisia. Siihenkin täytyy suhtautua suurella avoimuudella ja kokeilun halulla, ilman ennakkoluuloja. Ostereita en ole vielä maistanut !