15. marras, 2018

Kuusammon viimeinen teollisuushistoriakirjani

Kuusamon historian parissa ... Isämme Johan Vilhelm Moilasen kuolemasta on kulunut 50 vuotta ja äitimme toisen miehen kuolemasta 18 vuotta. "Isäpuolemme" Eino Moilanen luovutti ennen kuolemaansa tämän suuren historiapaketin.  Suuri ajatukseni oli, että viimeinen Kuusamon teollisuutta käsittelevä kirja lähtisi tänään painoon. Surukseni näin ei käy. Kirjoitan ja koostan noin 300-sivuista historiakirjaa nyt toista kertaa. Yleensä kolmas versio alkaa näyttää valmiimmalta.

Kuusamon koskisota, ja isojako ovat olleet merkittäviä vaikuttajia koko elinkeinoelämään, poliittiseen toimintaan ja siihen, missä tällä hetkellä Kuusamossa ollaan - ennenkaikkea elinkeinoelämän näkökulmasta. Historian taustan näkökulmista ensimmäinen maailmansota, itsenäistyminen ja toinen maailmansota ovat lukuja sinänsä.

 

Tämä viides Kuusamon teollista historiaa käsittelevä kirja on paisunut vielä viime viikkoina uusilla aiheilla. On selvää, että julkaisu menee ensi vuoden alkupuolelle. Siitä olen pahoillani, mutta hyvillä mielin sen laajentumisesta mahdollisimman kattavaksi Kuusamon 150 vuoden katsaukseksi. Informoin tarkemmin julkaisuajankohdasta omilla sivuilla ja lähetän sähköpostia kaikkille ennakkotilauksen antaneille - ennen joulua !

Lämmin kiitos niin monista tukihetkistä !