18. maalis, 2019

Tulorekisteri

Tulorekisteri todella takkuaa ! !

Tulorekisterin pitäjä vastaa, että valmistelussa on kuultu toimijoita. On kuultu vain suuria toimijoita, jotka eivät ole käytännössä ilmoittamassa rekisteriin. Raportointi on todella olematon ! Pienet yrittäjät ja toimijat ovat käytännössä koko ajan valmiudessa.

Tasekirjailijat listasi ongelmia, joihin rekisterinpitäjä vastaa vähättelevästi. 1. Kasvanut työmäärä. 2.Viiden päivän määräaika. 3.Järjestelmä hidastelee ja hylkää ilmoituksia. 4.Verottajan neuvontapuhelin ja chat ovat tukossa. 5.Pieniä toimijoita ei huomioida.

Ei hyvältä näytä !

Yli neljän vuosikymmenen ajan olen saanut kohdata ja työskennellä verottajan, palkanlaskennan, kirjanpitojen ja muiden yhteistyökumppaneiden sekä tietotekniikan kanssa tehtävää taloushallintoa. Nyt on pakko todeta, kuinka keskeneräisenä tällainen valtava paketti on pistetty kentälle käyttöön. Pienet pilottiyritykset olisi pitänyt olla ensin testaamassa järjestelmä !

Idea on hyvä, mutta liian suuri paketti keskeneräisenä työkaluna ! Nyt tulee mieleen, että Soten pitikin kaatua. Mikä sotku siitä olisi seurannut !

Hyvää alkavaa maaliskuista viikkoa !