12. tammi, 2020

Suloinen kotoranta Turussa aurinkoisena talvipäivänä

Upeaa tammikuun alkua Turun kotorannasta aurinkoisena tammikuun 5.päivänä. Päivittäinen lenkkini Aurajoen rannoilla helpottaa Lapin ja pohjoisen talven kaipuutani. Aurajoki on mitä suloisin ympäristö aurinkoisella säällä, mutta sade ja myrskysää ovat armottomia - meren kostean kylmyyden tuomana.

Uskomattoman raskas uurastukseni niin numeroiden kuin Kuusamo 150 -historiakirjani parissa vaatii päivittäisen hapettumisen. Verottajan kuukausitilitykset antavat nyt kuukauden loppurutistusajan kirjan koostamiselle.

Muutamat vaikeimmat asiat ovat sekoittaneet ajatuksiani perusteellisesti. Teollisuus - elinkeinot ja 1980-1990-luvut, joilta juontavat murheelliset asiat tähänkin päivään ja vielä huomiseen jälkipolvillekin, pitävät ajatukseni ristiriitaisina. Mietityttää kovin mistä asioista ja analyyseistä olisi jälkipolville iloa ja hyötyä.

Realistiselta näyttää edelleen 2.4.2020 Kuusamo 150 - teollisuuskirjan julkaisuhetki. Toivotaan nyt kaiken menevän parhain päin ! Jospa länteen Kaliforniaan Singaporesta muuttanut poikamme pääsisi tuolloin myös vaimonsa kanssa paikalle.

Olisi hienoa päättää tämä 20 vuoden projekti läheisten läsnäollessa.