28. huhti, 2020

Ihminen - ylimielinen eläin - biologiassa ja mediassa

Seuraava tekstin alku on leike VerkkoSärön tuottamata Lukijan kynästä..

Virkistävää tekstiä tässä median luomassa hysteriassa...

sitaateissa olevat tekstit ovat suoraa lainausta Vieraskynän tekstistä.

https://verkkosaro.sarolehti.net/koronatarina-huutaa-uutta-nakokulmaa/?fbclid=IwAR24ALF8M_YKBLHE6rFlze5_Vzuq41P1WDw_rSvHzcCKcygEq9q_VbMXsrA

Vieraskynä: Kirjoittanut NImetön

21.4.2020

"koronatarina-huutaa-uutta-nakokulmaa
 
Ylimielisestä eläimestä
Ihminen on eläin. Piste. Jokaisella eläimellä on luonnon kiertokulussa vihollisensa. Ihmisen ainoa vihollinen, sen itsensä lisäksi, on kuitenkin hyvin pieni. Se voi olla bakteeri, alkueläin, parasiitti tai jopa pienin näistä kaikista eli virus, joka ei ole edes solu eikä näin ollen kykene elämään ilman isäntää.

Ihmisestä on kuitenkin viimeisten vuosisatojen aikana kasvanut hyvin ylimielinen eläin, joka on kuvitellut kukistaneensa ainoan vihollisensa. Antibiootit kehitettiin tappamaan bakteereja ja rokotukset suojaamaan viruksilta. Heikoista kanssaihmisistä on opittu pitämään huolta ja ihmisen eliniän odote on kavunnut korkeuksiin. Miljardeja on sijoitettu bioteknologian kenttään, jotta ihminen voisi elää koko ajan terveempänä ja yhä pidempään.

...

Tilanne, jota koko maapallo yhdessä tällä hetkellä elää, on pelästyttänyt ihmiseläimen joukkohysteerisyyteen saakka. Eikö vihollisemme olekaan kuollut? Emmekö me olekaan se uskomamme ylivertainen rotu muihin organismeihin verrattuna?"

...

"Tiedonvälityksestä"...ym.

...

"Perusbiologi minussa on kuitenkin kiinnostunut ihmisestä kaiken tämän keskellä. Miten kestää ihmisen mieli, kun raha loppuu? Miltä tuntuu työttömyys, kun yrityksiä yhtenään kaatuu? Miten putoaa kelkasta koululainen, jonka kotoa ei löydy tietoteknistä tukea? Pitää muistaa, että biologiaa on myös se, miltä ihmisestä tuntuu."

 

Jokaisen kannattaisi pysähtyä muun muassa tällaisen tekstin äärelle ja miettiä elämän tarkoitusta ja sitä mihin ryhmään itse kuuluu !?