7. joulu, 2020

Hyvää itsenäisyyspäivää !

Suomi juhli poikkeavalla tavalla 103 -vuotisjuhlapäivää koko maailman kärvistellessä koronan kourissa. Suomi on pieni maa ja 5 miljoonaa ihmistä ovat paremmin hallittavissa kuin esimerkiksi 350 miljoonaa ihmistä. Poliisikin mietti, että näin rauhallista itsenäisyyspäivän viettoa ei ole nähty.
On selvää, että Suomen kansa keskittyi viettämään omissa perheissä itsenäisyyspäivää, kukin omalla tavallaan. Osa katsoi Televisiosta poikkeuksellista ohjelmaa - verrattuna pukuloistoihin. Osa leipoi lasten kanssa piparkakkutaloja - ja miettivät jo joulun kuvioita.

On selvää, että maapallo ei palaa koskaan enää samanlaiseksi kuin ennen koronan puhkeamista. Nyt vain täytyy toivoa, että koko maapallon väki ymmärtää tämän Covid-19 viruksen todellisen sanoman ihmiskunnalle. Se ei ole ilmastonmuutos, eikä mikään muu poliittinen peli. Koko ihmiskunta tarvitsee kunnon pysäytystä arkeen ja perhe-elämään.
Talous on pitänyt pintansa perusaloilla, mutta matkailu, joka on yksi pahimmista viruksen levittäjä -elinkeinoista, ravintolatoiminnan ohella, sai kovimmat iskut. Myös Taide- ja kulttuuritapahtumat ovat joutuneet kärsimään, samoista syistä, mutta myös taiteen alkujuurisyistä.

Ihminen ymmärtää syyt ja seuraukset vasta jälkikäteen, kun tästä kurimuksesta on selvitty ja pystytty katsomaan taakse, mitä tapahtui ja mitä olisi voitu tehdä toisin.
Mitä parhainta kestävyyttä tämän maratonin viimeisille kilometreille. Valoa on näkyvissä.

Olkaamme edelleen onnellisia ja pitäkäämme toisistamme huolta. !