7. touko, 2016

"Heikkous on ihmisen arvokkain ominaisuus, koska se vie rakkauden ääreen"

"Rakkaus on elämän suurin asia.

Heikkoudella on tärkeä tehtävä.

Rakkaus ei koskaan tunkeudu, se ei tule väkisin ihmisen elämään, vaan se odottaa kutsua, sanoo Hellsten.

– Kutsuksi muodostuu se, että ihminen alkaa tajuta, että ilman rakkautta ja yhteyttä ei selviä. Ennen kuin sen tajuaa, pitää kohdata omaa heikkoutta ja omaa keskeneräisyyttä.

Oma heikkous kohdataan usein silloin kun on ollut vaikeuksia ja vastoinkäymisiä, silloin tapahtuu murtumista ja jopa kärsimystä. Hellstenin mukaan kärsimys avaa tietä sille, että ymmärtää tarvitsevansa rakkautta ja näin heikkous muuttuu arvokkaaksi ominaisuudeksi.

– Sanon ihan suoraan, että heikkous on ihmisen arvokkain ominaisuus, koska se vie sen ääreen, mitä ihminen eniten tarvitsee eli rakkautta.

Tommy Hellsten tiivistää, että maailmassa on kahdenlaisia ihmisiä, niitä jotka tunnistavat heikkoutensa ja niitä, jotka eivät vielä sitä tee.

– Lopulta ihmiseksi kasvaminen on pienemmäksi kasvamista. Tämän tiedostamisesta ihmisyydestä on kysymys. Se on oman tarvitsevuutensa, keskeneräisyytensä ja haavoittuvuutensa syvempää oivaltamista. Sieltä syntyy kyky tarvita ja ottaa vastaan rakkautta muilta.

Kun rakkautta ottaa vastaan, niin se löytyy lopulta meistä itsestä, Hellsten muotoilee.

– Rakkaus on olemassa meidän rakenteessa syvällä meidän sisimmässä. Sisällämme oleva Jumala meissä on rakkaus. Ne molemmat käsitteet ovat hyvin lähellä toisiaan."

Tommy Hellsten/kirjoittaja Marko Siekkinen YLE/Ilmiöt