Vesi syöksyy kuin maljaan

Retki Purkuputaankönkäälle oli kummitellut mielessä jo vuodesta 2010 lähtien nähdessäni ensimmäiset kuvat tästä upeasta kohteesta, joka sijaitsee Oulunkajoen tuntumassa. Putouksen vedet laskevat Oulankajokeen.

Taiteilijaseura Koillisen alkukevään johtokunnassa keskustelimme retken toteuttamisesta. Monien vekslauksien jälkeen päiväksi päätettiin 21.6.2016. Kaikki mukaan lähtijät olivat Taiteilijaseura Koillisen jäseniä. Mietimme, kuinka upeaa aineistoa syntyykään ensin valokuvaten ja myöhemmin maalauksina. Ruumiin je sielun vahvistumisesta luontoäidin sylissä puhumattakaan.

Sää oli puolipilvinen ja noin 20 asteen lämpötila. Sääskien takia vaatetus piti olla sen mukainen ja hikihän siellä tuli. 

Päästyämme maamerkille odotuskihelmöinti alkoi. Saavuttuamme könkäälle loppuivat ensin sanat. Mikä aarre täällä erämaiden kätkössä onkaan. Matkan vaivat palkittiin. 

Sanattomina istuimme kalliolla ja kuvasimme ja hengitimme veden, maan ja ilman tuoksua, joka oli huumaava. Oli suorastaan vaikea irroittautua paikan lumosta.

Oppaamme Petteri Törmänen johdatteli meidät lopuksi sekä alajuoksulle että yläjuoksulle, jossa näkymät olivat kuin maalauksista konsanaan.

Ohessa muutamia kuvia piilossa olevasta ja vielä niin monille käymättömästä könkäästä.

Unohtumaton retki, joka toistunee vielä kaikkina muinakin vuodenaikoina !

Kiitos Petteri, Lea ja Aini !