Ruka nyt ja vuosien takaa

Ensimmäinen käynti Rukalle tapahtui Vuotungin koululta posti-autolla 1960-luvun alkupuolella. Ensimmäisellä reissulla laskimme muovisäkeillä eturinteen oikeassa reunassa olevaa ns. lasten mäkeä. Kaltiomajassa söimme voileivät ja joimme mehut. Yksi kapulahissi veti laskettelijoita rinnettä ylös.

Varsinainen ensimmäinen laskettelukokemus sijoittuu 1970-luvun alkuun. Vuokrasimme pujottelusukset ja monot. Silloin oltiin Nilon keskikoulun oppilaiden ulkoilupäivää viettämässä. Päivä oli niin rankka, että oli suorastaan vaikeuksia mennä seuraavana päivänä kirkkoon ja ripille ! Paikat oli niin kipeät !

Pikkuhiljaa laskettelukerrat lisääntyivät. Lapset osallistuivat myös 1980-luvulla mutkamäkeen. Poika sai ikuisen laskettelijakipinän. Maailmaa kiertäessään hän on ehkä laskenut "kaikki maailman" mäet. Singaporesta lähin mieluisimmat laskettelumäet ovat löytyneet Japanista. Ja Amerikan työmatkoilla lasketteelee Kalifornian vuoristoissa. Tyttären kanssa teimme ehkä virheen, kun laitoimme hänen jalkaansa aivan liian varhain liian raskaat varusteet.

Ruka on ollut vaelluskohde kaikkina vuodenaikoina, unohtamatta serkkujen ja sisarusten kanssa vietettyjä juhannusöitä 1960-luvulla. Tuhannet ihmiset ympäri Suomea kokoontuivat Rukalle tapaamaan toisiaan ja mahdollisesti tulevaa elämän kumppania.

Aikuisiässä Rukan kehityksen myötä mukaan tulivat moottorikelkkailu tunturin yli (silloin oli vielä mahdollista kelkkailla laskettelijoiden joukossa), potkukelkkasafarit, hiihtolenkit ja monet muut tapahtumat. Yritystoimien aikana, 1980-1990-luvuilla, käytimme Rukalle syntyneiden ohjelmapalveluyritysten palveluja.  Kiitos kaikista hienoista tapahtumista.

Tähän albumiin etsin  vanhoja - ja vähän  poikkeuksellisiakin kuvia.