Sattumia Tapahtumia

3. syys, 2021

... joka voi tuoda paljon vaihtoehtoja ja mahdollisuuksia!
Kun vain niin haluamme ... ❤️🤗
Aamun Ajatus:
”Elämä ei tarjoa vakuuksia,
vain valintoja,
ei varmuutta, vain seurauksia,
ei ennustettavia tuloksia
– vain etuoikeiden yrittää.”
-Tim Conner

4. maalis, 2021

Vuosi 2021 on alkanut kohdallani tapahtumarikkaasti Kuusamossa. Vuodenvaihde alkoi katsellen ikkunasta kohti Kuusamojärveä ja paksuja lumikinoksia - poiketen kovin viiden viimeisen vuoden vuodenvaihteista.

Perheen uuden tukikohdan kalustaminen Kuusamossa ja erikoiset tapahtumakäänteet pysäyttivät miettimään elämän tarkoitusta.

Viime vuosi piti sisällään Turussa hyvinkin läheisen kosketuksen huume- ja rikollisjengitoimintaan - jos sitä nyt pienessä Suomessa siksi voidaan edes kutsua! Koko viime vuoden tapahtumaketjujen kirjaaminen päivittäin Turussa tuotti yli 120 sivua dekkarimaista dokumentaatiota, "kuinka nuori parikymppinen nainen voi sotkeutua huumemaailman pyörteisiin" ja "kuinka huumeiden hankintaan liittyy olennaisesti muunmuassa pyörävarkaudet ja "pikkujengiläisten" keskinäinen riitaantuminen, joka lopulta johti täydelliseen ilmiantoon ja toiminnan päättymiseen loppusyksyllä.
Huumejengiläisten toimia seuratessa puolen vuoden ajan ja siinä valmiustilassa oloa voisin verrata isän sota-aikaan, jolloin hän ei voinut nukkua juurikaan sotatantereella, vaikka välillä olisi lupakin.
Kun lopullinen häätö lähellä olevasta asunnosta tapahtui, alkoi puolen vuoden univajeen korjaaminen.

Mutta heti sen jälkeen tapahtui käsittämätön "tulesta tuleen" siirtyminen ! Viime vuoden lopulla perheen tapahtumaketjuun liittyi perin outo sairausdiagnoosi. Sen seurauksena saavuin Kuusamojärven rannalle. Muutos tuli niin nopeasti, että pää ei meinannut ehtiä tulla mukana Turusta Kuusamoon. Katsomme nyt tilanteita asia kerrallaan ja päivä kerrallaan.

Erityisesti korona näyttää sanelevan kaikki tapahtumat omalta osaltaan. Kuusamo 150 - teollisuus 1868 - 2018 krja on lähes 350 sivua taitettuna. Olen kirjoittamassa kirjaan loppukatsausta liittyen koronaan, elinkeinotoimintaan ja luonnon osallisuuteen ihmiselämässä. Kirja piti julkaista viime vuonna, mutta koronan takia päätin siirtää painoon vientiä ja nyt loppusanat ovat eläneet monien eri tapahtumien käänteissä.

Tarkoitus on saattaa se nyt mahdollisimman pian ennakkotilaajille ja muillekin asiasta kiinnostuneille.

Toivotan erinomaista ja aurinkoista kevättä ja kesää kaikille.
Eräänä päivänä korona on voitettu ja voimme hiukan palata entisiin tapoihimme. Vanha normaali ei palaa enää koskaan maapallollemme!
Onko tarpeenkaan?
Poimikaamme historiasta opettavaiset palat evääksemme matkallamme - oppiaksemme uuden tulevaisuuden rakentamista positiivisessa hengessä ja toisiamme kunnioittaen.


3. tammi, 2021

Vuosi vaihtui Kuusamossa hiukan erikoisissa merkeissä. Saavuimme Kuusamoon vuoden viimeisenä lauantaina. Oulun tiellä ja Kitkantiellä vilkkuivat jouluvalot kuin discossa. Säätöjen jälkeen valot olivat rauhoittuneet digitaalisiksi revontuliksi.
Vuosi 2020 on varmasti monelle ollut "Black Year 2020", joka mielellään jätetään taakse kaikkine outoine ilmentymineen.
Toivottavasti me kaikki koemme parhainta onnea ikinä - vuonna 2021 ! !

3. tammi, 2021

Joulu syntyi lasten riemun ympärille. Odotusta ja ihanaa tekemistä joulun valmisteluissa. Lunta eteläiseen Suomeen saapui sentin verran jouluaamuna. Hieno joulutunnelma perheen kesken on parasta joulua !

7. joulu, 2020

Suomi juhli poikkeavalla tavalla 103 -vuotisjuhlapäivää koko maailman kärvistellessä koronan kourissa. Suomi on pieni maa ja 5 miljoonaa ihmistä ovat paremmin hallittavissa kuin esimerkiksi 350 miljoonaa ihmistä. Poliisikin mietti, että näin rauhallista itsenäisyyspäivän viettoa ei ole nähty.
On selvää, että Suomen kansa keskittyi viettämään omissa perheissä itsenäisyyspäivää, kukin omalla tavallaan. Osa katsoi Televisiosta poikkeuksellista ohjelmaa - verrattuna pukuloistoihin. Osa leipoi lasten kanssa piparkakkutaloja - ja miettivät jo joulun kuvioita.

On selvää, että maapallo ei palaa koskaan enää samanlaiseksi kuin ennen koronan puhkeamista. Nyt vain täytyy toivoa, että koko maapallon väki ymmärtää tämän Covid-19 viruksen todellisen sanoman ihmiskunnalle. Se ei ole ilmastonmuutos, eikä mikään muu poliittinen peli. Koko ihmiskunta tarvitsee kunnon pysäytystä arkeen ja perhe-elämään.
Talous on pitänyt pintansa perusaloilla, mutta matkailu, joka on yksi pahimmista viruksen levittäjä -elinkeinoista, ravintolatoiminnan ohella, sai kovimmat iskut. Myös Taide- ja kulttuuritapahtumat ovat joutuneet kärsimään, samoista syistä, mutta myös taiteen alkujuurisyistä.

Ihminen ymmärtää syyt ja seuraukset vasta jälkikäteen, kun tästä kurimuksesta on selvitty ja pystytty katsomaan taakse, mitä tapahtui ja mitä olisi voitu tehdä toisin.
Mitä parhainta kestävyyttä tämän maratonin viimeisille kilometreille. Valoa on näkyvissä.

Olkaamme edelleen onnellisia ja pitäkäämme toisistamme huolta. !