Sattumia Tapahtumia

3. tammi, 2021

Vuosi vaihtui Kuusamossa hiukan erikoisissa merkeissä. Saavuimme Kuusamoon vuoden viimeisenä lauantaina. Oulun tiellä ja Kitkantiellä vilkkuivat jouluvalot kuin discossa. Säätöjen jälkeen valot olivat rauhoittuneet digitaalisiksi revontuliksi.
Vuosi 2020 on varmasti monelle ollut "Black Year 2020", joka mielellään jätetään taakse kaikkine outoine ilmentymineen.
Toivottavasti me kaikki koemme parhainta onnea ikinä - vuonna 2021 ! !

3. tammi, 2021

Joulu syntyi lasten riemun ympärille. Odotusta ja ihanaa tekemistä joulun valmisteluissa. Lunta eteläiseen Suomeen saapui sentin verran jouluaamuna. Hieno joulutunnelma perheen kesken on parasta joulua !

7. joulu, 2020

Suomi juhli poikkeavalla tavalla 103 -vuotisjuhlapäivää koko maailman kärvistellessä koronan kourissa. Suomi on pieni maa ja 5 miljoonaa ihmistä ovat paremmin hallittavissa kuin esimerkiksi 350 miljoonaa ihmistä. Poliisikin mietti, että näin rauhallista itsenäisyyspäivän viettoa ei ole nähty.
On selvää, että Suomen kansa keskittyi viettämään omissa perheissä itsenäisyyspäivää, kukin omalla tavallaan. Osa katsoi Televisiosta poikkeuksellista ohjelmaa - verrattuna pukuloistoihin. Osa leipoi lasten kanssa piparkakkutaloja - ja miettivät jo joulun kuvioita.

On selvää, että maapallo ei palaa koskaan enää samanlaiseksi kuin ennen koronan puhkeamista. Nyt vain täytyy toivoa, että koko maapallon väki ymmärtää tämän Covid-19 viruksen todellisen sanoman ihmiskunnalle. Se ei ole ilmastonmuutos, eikä mikään muu poliittinen peli. Koko ihmiskunta tarvitsee kunnon pysäytystä arkeen ja perhe-elämään.
Talous on pitänyt pintansa perusaloilla, mutta matkailu, joka on yksi pahimmista viruksen levittäjä -elinkeinoista, ravintolatoiminnan ohella, sai kovimmat iskut. Myös Taide- ja kulttuuritapahtumat ovat joutuneet kärsimään, samoista syistä, mutta myös taiteen alkujuurisyistä.

Ihminen ymmärtää syyt ja seuraukset vasta jälkikäteen, kun tästä kurimuksesta on selvitty ja pystytty katsomaan taakse, mitä tapahtui ja mitä olisi voitu tehdä toisin.
Mitä parhainta kestävyyttä tämän maratonin viimeisille kilometreille. Valoa on näkyvissä.

Olkaamme edelleen onnellisia ja pitäkäämme toisistamme huolta. !


25. marras, 2020

"Oma kokosi ei ratkaise mitään.
Aivojesi koko ratkaisee enemmän.
Sydämesi koko ratkaisee kaiken."

-B. C. Forbes
7. marras, 2020

Pieni pää kurkistaa vanhan sillan puukaiteen alta tummiin virran pyörteisiin  - käsi turvallisesti isän kädessä.

Isän hieno tarina veden alla piileskelevistä asukkaista ja olennoista, ja kultaisista haltijoista, jää lähtemättömästi pienen tytön mieleen.

Kielto mennä valkeitten kuohujen lähelle kantaa pitkälle - nuoruuteen. 

Isän omat tarinat puuveneillä lasketuista koskista kiehtoo kokeilemaan virran voimaa. Kanavan virta on lempeä ja opettaa uimaan - mutta myös kunnioittamaan voimaa, joka on vienyt mennessään jopa miehiä.

Salaisuuksien saari alkoi avautua, kun isä kädestä pitäen saatteli tummalle kivelle, vaahtoavan kosken äärelle, kultaisten rentukoiden - ja kulleroiden keskelle.

Läheltä seuraten vedenalaisten asukkaiden elämää ja veden haltioiden tekemiä taikasauvojen tähtiä, vahvistui uskomus, että hyvillä haltijoilla on kultaa pinnan alla.

Auringon säteiden yhtyessä veden liikkeisiin muodostuneet kultahiput lumosivat katselijansa. Salaisuuksien saaresta ja siellä olevista pienistä puroista muodostui uskomaton aarreaitta  - ja voimanlähde tuleville koettelemuksille.

           -Valma Lämsä