Harrastuksesta tärkeä tekeminen

"Swans", Yhteinen matka, akryyli kankaalle 50 * 50 cm, Valma Lämsä 2018. Yksi kolmesta teoksesta "Together".

 - maalaaminen ja näyttelyt

 

Jo lapsena olin kiinnostunut piirtämisestä ja käsillä tekemisestä. Keskikoulun viimeisinä vuosina intohimoni oli piirtäminen. Ensimmäinen liikealan työpaikkani somistamo, Tavaratalo Kantolalla antoi käsittämättömän hienot kokemukset silkkipainotöissä ja muissa alan töissä. Kohtalo kuljetti sitten etelään perheen perustamiseen. Paluu Kuusamoon, perhe, kaupallinen ja tietotekninen koulutus sekä monet työtehtävät veivätkin kolme vuosikymmentä.

Valmistuin Oulun yliopistosta filosofian maisteriksi keväällä 2008, pääaineena digitaalinen media/tietotekniikka, sivuaineina markkinointi ja yritysjuridiikka. Perusopinnot sisälsivat paljon kuvankäsittelyä, graafista suunnittelua ja muita aineita, jotka herättivät uudelleen ja lopullisesti eloon maalaustarpeeni. Tartuin akryyliväreihin ja palasin harrastukseni pariin.

DigiGalleriassa kohtasivat intressimme Taiteilijaseura Koillisen kanssa. Ollessani Taiteilijaseura Koillisen puheenjohtajana vuosina 2012 ja 2013 saimme yhdessä tehdä taiteen vaihtoa ja työpajatoimintaa Saksaan.  Vuonna 2012 suomalaiset veivät oman näyttelyn Saksaan Bad Kissingeniin ja vuonna 2013 saksalaiset toivat oman näyttelyn Kuusamoon Kaamosgalleriaan. Ensimmäinen yhteisnäyttelyni,  lähes kahdellakymmenellä maalauksella, oli Art Galleriassa vuonna 2012.

Koin ehkä elämäni onnellisimman kuukauden. " Pohjoinen ruukki ja matkailukohteita 1917 - 2017 -näyttely Kuusamotalossa 1.8. - 30.8.2017" oli hyväksytty Suomi Finland 100 -juhlaohjelmaan valtioneuvoston kanslian toimesta jo keväällä 2016. Kaamosgallerian näyttely oli dokumenttaristinen, naivistinen ja abstraktinen. Olihan näyttely päättönäyttely sadan vuoden historiaprojektille, joka kesti noin 15 vuotta. Avaukseen osallistui yli sata henkilöä. Koko kuukauden aikana näyttelyssä ja esittelytilaisuuksissani vieraili noin 600 henkilöä.

Lisään näyttelyn yhteenvedon ja videon Suomi 100 -sivulle ja VNK-sivuille, ja aikanaan omaan arkistoon.

Lämmin kiitos vierailuistanne näyttelyissäni. Olette tehneet tapaamisistamme ikimuistoisia ja ne antavat voimaa taas uuteen ponnistukseen. 

.................................................

 

Tällä hetkellä maalaan pääasiassa akryyliväreillä kankaalle ja puuvilla/pellavakartongille, mutta myös öljyväreillä kankaalle.

 

Taiteen mottoni on, että "yksi kuva voi kertoa enemmän kuin monisatasivuinen kirja”.

 

Suuri intohimoni matkoilla on ollut vierailla taidegallerioissa. Suomessa Ateneumiin ensimmäiset käynnit ajoittuvat 1970-luvulle. Erityisesti 2000-luvulla on ollut onnea vierailla myös Singaporen taidenäyttelyissä ja osallistua Taiteilijoiden vaihtoprojektiin Saksassa.

Viime aikoina maalaaminen on ollut suuri nautinto. Voi olla, että seuraava julkaisu onkin akryylimaalausteni ja runotekstieni vuoropuhelu.

 

ART-välilehdellä on kuvia teoksista ja tietoa näyttelyistä. Teoksiani maailmalla -välilehdellä albumin kuvat koskevat maalauksiani, jotka eivät ole enää vapaana. 

 

http://www.taiteilijaseurakoillinen.fi/347496143