Singapore 2017

Joulunavaus Orchard Roadilla

Orchard Road on tuttu jo kymmenen vuoden takaa, kun matkasimme sukuryhmänä Suomesta tutustumaan tähän maailman kauppakeskukseen. Silloin oli käsillä lokakuun loppu, eikä joulun meininkiä ollut juurikaan. Toisella kertaa vietimme koko joulun ja uuden vuoden. Silloin esillä oli todelliset "turhuuden turut".  

Nyt joulun avaus oli jo  lauantaina 19.11. Teimme sightseeingin Orchard Roadilla. Valtavat jouluvalot oli ripustettu vilkkaan kauppakadun ylle ja itse kauppakeskukset loistivat valomerenä pimeässä päiväntasaajan illassa. Ihmisiä oli liikkeellä fiilistelemässä markkioiden avautumista. Ihan vuorokauden ympäri kaupat eivät sentään ole auki ! Ehkäpä siellä joku päivä tulee vaellettua. 

Jetlag ja auringon nousu Indonesian takaa 19.11.

Ensimmäinen yö meni kohtuullisesti kun nappasin Melatoniinia. Luulin selvnneeni aikaeron muutoksesta sillä, mutta ei ! Vielä aamu viiden jälkeen seurasin parvekkeelta auringon nousua Indonesian saarien takaa. Toinen mielenkiintoinen ilmiö oli, kun talon viereen rakennetaan metroasemaa ja ostoskeskusta. Työmaa ei näytä eikä kuullosta pysähtyvän milloinkaan ! Turhaan ei sanota, että tämä kaupunki ei nuku milloinkaan. !

Näkymä parvekkeelta on välillä sanoinkuvaamattoman hieno ja välillä aivan surkea, kun ukkosmyrskyn vesikuuro yllättää, niin näkymä on todella olematon. Säiden vaihtelut ovat niin nopeat, etten ole moiseen törmännyt missään muualla.

Oman piha-alueen uima-allas oli upea yllätys. Oli 50 metriä pitkä allas ja lasten allas ja poreallas ym. pihan aktiviteettia. Lomatunnelma on valmis. Ja ah, niin lämmintä.

Oman piha-alueen uima-allas oli upea yllätys. Oli 50 metriä pitkä allas ja lasten allas ja poreallas ym. pihan aktiviteettia. Lomatunnelma on valmis. Ja ah, niin lämmintä.

Singapore 16.11.2017

Matka Turusta alkoi 15.11. syksyisen sateen vallitessa. Pimeää ja synkkää riitti Helsingin lentoasemalle. Finnairin iso uusi A350 kone oli valjastettu reittilennolle yötä vasten.  Matka meni hyvin ja jo tutuksi tullut "lämmin Singaporen henkäys" oli vastassa lentoasemalla. Passintarkastus ja matkalaukku hihnalta onnistui vaivoitta. Vastaanottamassa olivat tutut kasvot ! Jarnon liikkuminen näytti käyttävän jo rutiinilta. Lentokentän tiellä Singaporen upea aurinko näyttäytyi tumman pilven alta. Ja ennen perille pääsyä ukkonen ja vesikuuro kertoivat nopeista sään vaiheluista, joihin olimme jo ehtineet tottua edellisillä reissuilla.

Nyt vain "jetlagia" hävittämään. Kuuden tunnin aikaero vaatii omat temppunsa.

Uusimmat kommentit

29.07 | 20:41

Hei! Kyllä esi-isät kiertyvät Puolangalle ja aivan Laatokan rannoille. Palaan kuvioon. Katsotaan sukukirjoista. VL

29.07 | 10:34

Hei ! minua kiinnostaa olenko sukua, minun mummoni asui Puolangalla hänen nimensä oli Amanda Moilanen

28.04 | 08:10

Hei ! Karhunkuvaus ja -katselupalvelu. Puh. 040 187 4226 Veikko Tyni, joka oli myös meidän "oppaamme". Mekin olimme siellä kuvaamassa vieraidemme kanssa. Onnea matkaan !

28.04 | 06:39

Terve.Millon vois käydä katsoon karhuja siellä
sun kuvaupaikalla?Aikoja,ajankohta,porukan koko,hinta.T.Mika Isoaho ja Sakari Arminen

Jaa tämä sivu