Fiskars 2018

Fiskars Village, Raasepori

Ensimmäinen vierailu Fiskars'n kylään Pohjan kunnassa tapahtui 2000-luvun alkupuolella. Samalla poikkesimme Billnäsin ruukkialueella. Toinen retki Fiskarsin Ruukkialueen  ohella sisälsi myös Raaseporin rauniot.

Nyt kolmannen retkipäivän kanssamatkaajina olivat Säde-sisko ja miehensä. Palasin Helsingistä taulujen kanssa linja-autolla Tammisaareen. En ollut ennen matkustanut Hki-Tammisaari-väliä, niin jouduin kuljettajalta kysymään, että milloin vihdoin saavumme perille !

No matkasimme heti aurinkoisen sään vallitessa Pohjan kuntaan, Fiskars'n kylään, joka oli myöhäisen ajankohdan takia lähes tyhjä. Monet shopit ja näyttelyt olivat suljettuna myöhäisen syksyn ajankohdan takia. Hieno päiväretki siitä muodostui kaikesta huolimatta.

Kiinnostukseni Fiskars'n kylään on ollut pinnalla koko 2000-luvun, eli siitä asti kun oma Jyrkänkosken kotoruukkimiljöömme on ollut työtäni niin historian kuin sen nykyhetken tiimoilta.

Nyt erityisen kiinnostuksen kohteena oli alueen pienoismallit, tietysti koko jokimiljöön ohella. Alitajunnassa työstän oman tehdasmiljöömme pienoismalleja eri vuosikymmeniltä. Sainkin hyvin vihjeitä asian eteenpäinviemiseksi.

Uusimmat kommentit

29.07 | 20:41

Hei! Kyllä esi-isät kiertyvät Puolangalle ja aivan Laatokan rannoille. Palaan kuvioon. Katsotaan sukukirjoista. VL

29.07 | 10:34

Hei ! minua kiinnostaa olenko sukua, minun mummoni asui Puolangalla hänen nimensä oli Amanda Moilanen

28.04 | 08:10

Hei ! Karhunkuvaus ja -katselupalvelu. Puh. 040 187 4226 Veikko Tyni, joka oli myös meidän "oppaamme". Mekin olimme siellä kuvaamassa vieraidemme kanssa. Onnea matkaan !

28.04 | 06:39

Terve.Millon vois käydä katsoon karhuja siellä
sun kuvaupaikalla?Aikoja,ajankohta,porukan koko,hinta.T.Mika Isoaho ja Sakari Arminen

Jaa tämä sivu